PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Privreda d.o.o., kao javni isporučitelj vodnih usluga na područjima grada Petrinje i općine Lekenik (s prigradskim naseljima) obavještava korisnike kako je zamijećena prekomjerna potrošnja pitke vode iz javnog vodoopskrbnog sustava.

Privreda d.o.o. prihvaća mogućnost pojačane potrošnje pitke vode koje su u ovim ekstremnim vrućinama potrebne korisnicima za piće i osnovne higijenske potrebe. Za te potrebe Privreda d.o.o. poduzima krajnje napore na terenu kako bi osigurala stabilnu i sigurnu opskrbu pitkom vodom na cijelom vodouslužnom području.

Međutim, prekomjerna potrošnja izazvana nenamjenskim trošenjem pitke vode za polijevanje prometnica, pranje dvorišta i automobila, punjenje bazena za kupanje i slično, ugrožava opskrbu pitkom vodom do rizika prekida isporuke na cijelom vodouslužnom području.

Kako je poznato, katastrofalna razaranja izazvana potresnim djelovanjima uništila su većinu izvorišnih kapaciteta Privrede d.o.o., te se od tada pitka voda (privremeno do završetka obnove koja je u tijeku) kupuje od Sisačkog vodovoda d.o.o. (nekadašnje Vodoopskrbe Kupa).

Obzirom da su i postrojenja Sisačkog vodovoda d.o.o. u Novom Selištu teško oštećena, vrlo su ograničene količine vode koje smo u stanju primiti, odnosno kupiti od Sisačkog vodovoda d.o.o..

Privreda d.o.o. zamoljava korisnike i upućuje apel da se pitka voda iz javnog vodoopskrbnog sustava troši što racionalnije te unatoč ovim ekstremnim temperaturama i za osnovne potrebe koristi u najmanjim mogućim količinama.

Time ćemo zajedno izbjeći krajnju mjeru: redukcije potrošnje obustavom isporuke vode za piće, koju Privreda d.o.o. ne želi primjenjivati sve dok je u stanju sa svim operativnim kapacitetima na terenu održavati distribucijski sustav u funkcionalno upotrebljivom stanju.

Privreda d.o.o. svim korisnicima unaprijed zahvaljuje na razumijevanju i strpljenju, koje dosad nikad nismo iznevjerili.

SHARE:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

SHARE: