Zaštita privatnosti na web stranici privreda-petrinja.hr

Voditelj obrade : Privreda d.o.o., privreda@privreda-petrinja.hr

Slu┼żbenik za za┼ítitu podataka:┬ápravna_sluzba@privreda-petrinja.hr

 

Pravila zaštite osobnih podataka na web stranici privreda-petrinja.hr

Osobni podatak. Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na identificiranu osobu, odnosno osobu koja se mo┼że izravno ili neizravno identificirati (npr. ime i prezime, adresa, oib, broj telefona, adresa elektroni─Źke po┼íte i sl.).

Svrha prikupljanja. Osobni podaci prikupljaju se u svrhu izvršavanja zakonskih obveza Privreda d.o.o., radi ispunjenja obveza od javnog interesa i izvršavanja javnih ovlasti te radi obavljanja komunalnih djelatnosti.

Pravni temelj uspostave zbirke podataka. Pravni temelj za uspostavu zbirke osobnih podataka proizlazi iz Zakona o radu, Zakon o odr┼żivom gospodarenju otpadom, Uredba o gospodarenju komunalnim otpadom, Zakona┬á o zdravstvenom osiguranju, Zakona o mirovinskom osiguranju, Zakon o vlasni┼ítvu i drugim stvarnim pravima, Zakona o za┼ítiti osobnih podataka, Pravilnika o radu, Pravilnika o ─Źuvanju, kori┼ítenju, odabiranju i izlu─Źivanju arhivske i registraturne gra─Ĺe Privreda d.o.o.

Podaci koje obra─Ĺujemo putem web stranice privreda-petrinja.hr.

Pristup web stranici privreda-petrinja.hr je slobodan i ne tra┼żi se registracija.

Davanje osobnih podataka prilikom slanja poruka je dobrovoljno. Ne obra─Ĺujemo vi┼íe osobnih podataka no ┼íto je doista potrebno za va┼í upit i kako bi na isti odgovorili. Prilikom va┼íeg upita mo┼żemo obra─Ĺivati sljede─çe osobne podatke: va┼íe ime, prezime,oib, adresu elektroni─Źke po┼íte, broj telefona) s ciljem da Vam se omogu─çi pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama.

1. Prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka

Privreda d.o.o. po┼ítuje Va┼íu privatnost te obra─Ĺuje va┼íe osobne podatke po┼íteno i zakonito te posve─çuje veliku va┼żnost za┼ítiti osobnih podataka na┼íih korisnika.

Politika za┼ítite privatnosti ure─Ĺuje na─Źin postupanja s informacijama koje Privreda d.o.o. obra─Ĺuje odnosno prikuplja kad se posjete na┼íe internet stranice. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade.

Va┼íe osobne podatke obra─Ĺujemo na temelju zakonske osnove i javnog interesa, a u posebnim slu─Źajevima i uz va┼íu privolu.

Obrada osobnih podataka. Prikupljene osobne podatke spremamo u elektroni─Źkom obliku te u svrhu za┼ítite primjenjujemo odgovaraju─çe tehni─Źke, organizacijske i kadrovske mjere za┼ítite osobnih podataka i procedure kako bismo sprije─Źili da se osobnim podacima koji nisu dostupni tre─çim osobama ne bi neovla┼íteno pristupalo te da bi osigurali da se koriste u skladu sa svrhom obrade.

Poruke u elektroni─Źkom obliku. Kada nam ┼íaljete elektroni─Źku po┼ítu (e-mail) s Va┼íim osobnim podacima po kojima vas je mogu─çe identificirati, bez obzira na to radi li se o elektroni─Źkoj po┼íti s pitanjem ili komentarom, mi te podatke koristimo samo u svrhu ispunjenja va┼íih zahtjeva. Mo┼żda ─çemo Va┼íu elektroni─Źku poruku, odnosno obrazac, proslijediti tre─çoj strani, drugim zaposlenicima Privrede d.o.o. kako bismo odgovorili na Va┼íe pitanje, odnosno udovoljili va┼íem zahtjevu.

2. Brisanje i vaš pristup osobnim podacima

Spremanje osobnih podataka. Va┼íe osobne podatke spremat ─çemo za vrijeme Va┼íeg kori┼ítenja na┼íe usluge, odnosno sukladno Pravilniku o prikupljanju, obradi i kori┼ítenju, te za┼ítiti osobnih podataka fizi─Źkih osoba. Nakon toga Va┼íe osobne podatke ─çemo brisati.

Va┼í pristup podacima. Ovla┼íteni ste u svako doba dostaviti zahtjev o tome koje Va┼íe osobne podatke spremamo u na┼íoj zbirci osobnih podataka registriranih korisnika, kao i zatra┼żiti da sve ili neke osobne podatke izmijenimo ili izbri┼íemo. To ─çete u─Źiniti tako da na adresu privreda@privreda-petrinja.hr ili osobno na adresi Gunduli─çeva 14, Petrinja dostavite Va┼í zahtjev. Ukoliko postavite jedan od takvih zahtjeva, ulo┼żit ─çemo razumne napore da potvrdimo Va┼í identitet i sprije─Źimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

3. Dostavljanje osobnih podataka drugim primateljima

Va┼íe osobne podatke ne dostavljamo drugim osobama osim ako nas Vi za to ne ovlastite. Me─Ĺutim, kada je to potrebno zbog ostvarivanja zakonske obveze, sadr┼żaja ili usluge Privreda d.o.o., smatramo da Va┼íim pristajanjem po predmetnom sadr┼żaju, dajete privolu da Va┼íe osobne podatke dostavljamo ustanovama/tijelima/partnerima/povezanim dru┼ítvima koji su neophodni za ostvarivanje te funkcionalnosti.

4. Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana

Na web stranicama privreda-petrinja.hr prona─çi ─çete linkove na druge web stranice ili portale. Pravila o za┼ítiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti druga─Źija od pravila web stranice privreda-petrinja.hr.┬á

5. Ograni─Źenje odgovornosti

Iako poduzimamo dostupne tehni─Źke, organizacijske i kadrovske mjere za┼ítite osobnih podataka od slu─Źajne ili namjerne zlouporabe, uni┼ítenja, gubitka, neovla┼ítene promjene ili dostupa ne mo┼żemo jam─Źiti da neki od osobnih podataka koje prikupljamo ne─çe nikada biti slu─Źajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila za┼ítite privatnosti.

Do najve─çe mjere dopu┼ítene Zakonom isklju─Źujemo odgovornost za ┼ítetu nanesenu korisnicima ili tre─çim osobama slu─Źajnim otkrivanjem osobnih podataka.

Budu─çi da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje dostavljate prilikom pristupa ili kori┼ítenja drugih portala, odnosno izravno tre─çim osobama, do najve─çe mjere dopu┼ítene Zakonom isklju─Źujemo odgovornost za ┼ítetu koja mo┼że nastati Vama ili tre─çim osobama zbog dostavljanja osobnih podataka na taj na─Źin.

6. Statistika poslu┼żitelja

Na┼í poslu┼żitelj globalne mre┼że koristi statisti─Źki program. Ti su programi standardno obilje┼żje svih web poslu┼żitelja i nisu karakteristi─Źni samo za web stranicu privreda-petrinja.hr . Takvi statisti─Źki programi omogu─çuju nam utvr─Ĺivanje onih podataka koji najvi┼íe ili najmanje zanimaju na┼íe korisnike. Takav program je potrebno uvesti radi u─Źinkovitosti strukture na┼íe web stranice te mjerenja posje─çenosti web stranice privreda-petrinja.hr .

7. Sigurnost podataka

Radi sigurnosti podataka na web stranici privreda-petrinja.hr┬á te kako bismo osigurali da sadr┼żaji, funkcionalnosti i usluge web stranice privreda-petrinja.hr┬á budu pristupa─Źni svim korisnicima, ovaj ra─Źunalni sustav koristi programe koji prate posjete na mre┼żi te prepoznaje neovla┼ítene poku┼íaje otpreme ili izmjene podataka, kao i one koji bi mogli prouzro─Źiti ┼ítetu na neki drugi na─Źin. Neovla┼íteni poku┼íaji otpreme ili izmjene podataka na web stranici privreda-petrinja.hr┬á strogo su zabranjeni.

Kontrola

Mo┼żete u svako doba zatra┼żiti pregled svih osobnih podataka koje smo od Vas dobili. Mo┼żemo na Va┼í zahtjev a┼żurirati, ispraviti ili brisati te podatke (ako se doti─Źni podaci jo┼í uvijek nalaze u na┼íim zbirkama osobnih podataka) ili ubudu─çe prestati koristiti te podatke. Ako ┼żelite ostvariti to pravo, jednostavno nam se javite na privreda@privreda-petrinja.hr ili osobno na adresi Gunduli─çeva 14, Petrinja

Linkovi

─îinimo sve ┼íto je u na┼íoj mo─çi kako bismo osigurali da sva preusmjeravanja s na┼íih web stranica upute Vas na web stranice ─Źiji je sadr┼żaj kvalitetan u smislu da ne poti─Źe negativnosti. Me─Ĺutim, stranice i adrese na webu se brzo mijenjaju, i ne mo┼żemo uvijek jam─Źiti za sadr┼żaj svake adrese na koju Vas usmjerimo.

Ako imate bilo kakva pitanja ili dvojbe u vezi s Pravilima zaštite privatnosti na web stranici privreda-petrinja.hr  ili u vezi s vašim iskustvima s ovom web adresom, molimo Vas da nam se javite na: privreda@privreda-petrinja.hr ili osobno na adresi Gundulićeva 14, Petrinja

Promjene i prestanak Pravila zaštite privatnosti na web stranici privreda-petrinja.hr 

Privreda d.o.o. pridr┼żava pravo izmjene ili prekida svih ili bilo kojeg dijela ove web stranice te Pravila za┼ítite privatnosti na web stranici privreda-petrinja.hr u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj adresi ili kada su korisnici o njima obavije┼íteni. Pravila za┼ítite privatnosti primjenjuju se do raskida istih od va┼íe strane ili od strane Privreda d.o.o. Va┼í raskid, mogu─ç u bilo kojem trenutku, zna─Źi prestanak kori┼ítenja ovih stranica i poni┼ítenje svih materijala i sadr┼żaja preuzetih i kori┼ítenih s iste web stranice.