Pravo na pristup informacijama

Pravo na pristup informacijama

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija ostvaruje se u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama (ÔÇ×Narodne novineÔÇť, broj┬á25/13┬ái┬á85/15).

Cilj Zakona je omogu─çiti i osigurati ostvarivanje Ustavom Republike Hrvatske zajam─Źenog prava na pristup informacijama, kao i na ponovnu uporabu informacija fizi─Źkim i pravnim osobama putem otvorenosti i javnosti djelovanja tijela javne vlasti.

Pravo na informaciju ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Privredi d.o.o.. Ukoliko se zahtjev podnosi pisanim putem potrebno je ispuniti  obrazac Zahtjeva za pristup informacijama ili  Zahtjeva za ponovnu uporabu informacije.

Zahtjev za pristup informacija podnosi se:

a) pisanim putem na adresu Privreda d.o.o., Gunduli─çeva 14, Petrinja

b) osobno na adresu: Privreda d.o.o., Gunduli─çeva 14, Petrinja radnim danom od 7:00 do 15:00 sati

c) na broj faksa: 044/815-390

d) elektroni─Źkom po┼ítom slu┼żbeniku za informiranje:antonija@privreda-petrinja.hr

Slu┼żbenik za informiranje Privrede d.o.o.

Antonija Hrvojevi─ç Su─Źec, dipl.iur.

Tel. 044/527-452

e-mail: antonija@privreda-petrinja.hr

Na pristup informacijama u  postupcima pred tijelima javne vlasti ne plaćaju se upravne i sudske pristojbe.

Privreda d.o.o.┬á ima pravo na ┬ánaknadu stvarnih materijalnih tro┼íkova koji nastaju pru┼żanjem informacije korisniku prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, ┬ákao i nakadu tro┼íkova dostave tra┼żene informacije.

Visina naknade stvarnih materijalnih tro┼íkova za pru┼żanje informacije ┬ái ponovnu uporabu informacije, odre─Ĺena je sukladno kriterijima iz ─Źlanka 19. stavka 3.┬á Zakona o pravu na pristup informacijama. Kriteriji ┬áza odre─Ĺivanje visine naknade stvarnih materijalnih tro┼íkova i tro┼íkova dostave informacije┬áobjavljeni su Narodnim novinama, broj┬á┬á12/14┬á i┬á15/14.