Nastavak asfaltiranja - Reljkovićeva i Gajeva

Aglomeracija Petrinja – nakon dovršenih radova u sklopu projekta Aglomeracije nastavljeno je asfaltiranje ulice Matije Antuna Reljkovića te je započelo asfaltiranje Ulice Ljudevita Gaja. Radove su obišli Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, i Miodrag Čavić direktor Privrede d.o.o. Petrinja.

Ovdje su radovi počeli prije četiri godine. Sada smo asfaltirali prvih 200 metara, širina ceste je pet metara, dakle asfaltiramo oko tisuću kvadrata i onda nastavljamo dalje, sljedećih 300 metara, ovaj dio Reljkovićeve do ipsilona sa Ulicom Mile Wood. Ovdje je izvedena nova kanalizacija i vodovodni cjevovod. Nastavljamo dalje sa asfaltiranjima“, rekao je direktor Čavić.

Reljkovićevu smo riješili dio prije, sada smo imali tešku pripremu i vodovodnog protoka i puno drugoga, ali to je bilo zapušteno preko 100 godina.Stalno ću ponavljati- Petrinja je bila starac i to 100 i nešto godina kad je u pitanju vodovodna mreža i kad smo je taknuli ni sami nismo znali niti mi, niti građevinari koliko je tu složena problematika.“ – rekao je Gradonačelnik te dodao kako će biti sjena svakog asfaltiranja dok god se Aglomeracija ne završi. „I ono što treba naglasiti, tvrtka Kolektor kao glavni nositelj ovog ogromnog posla je osigurao 60 i nešto tisuća kvadrata asfalta. On ide tamo gdje je bio u istoj širini i dužini, radi se onoliko koliko je bilo, radimo samo više-nikako ne manje. Još jednom apeliram na strpljivost.“ kazao je Dumbović.

Gradonačelnik je prilikom obilaska radova istaknuo: „Napokon je došlo i ovo da svi mi koji smo u ovom europskom projektu obećali da ćemo nešto i završiti, da smo evo danas obećanje izvršili i izvršenje neće stati samo na Gajevoj ulici, idemo jednostavno s novim pozicijama. Gajeva ulica je bila izuzetno zahtjevna i teško je ljudima objasniti da smo ovdje imali dva rova, da smo imali kanalizaciju koja je bila sama za sebe, da je bila izmjena vodovodne mreže, što znači vodovi i kanalizacija jedno je 72 kilometara, drugo je preko 50 kilometara, i to su poslovi. Ljudi su znali reći gledajte oni dva puta kopaju, to nije dva puta kopanje nego po Fidic inženjeru se mora najprije jedan rov završiti i imati zbijenost, onda tek drugi i to je proces. Vrijeme i nažalost sve ovo nas je dovelo kroz svu onu krizu radne snage i svega, ali dati ćemo sve od sebe da Petrinja dobije onaj izgled koji i zaslužuje.“  te dodao kako je njegova procjena da će do 01. listopada ove godine sve ulice u sklopu aglomeracije biti završene. Miodrag Čavić, direktor Privrede Petrinja, rekao je nešto više o radovima koji su u tijeku kao i gdje će se dalje radovi odvijati: „U Gajevoj ulici je u tijeku asfaltiranje 200 metara gdje je bila rekonstrukcija širine 7,2 metra, što je 1 500 kvadrata, ići će dva sloja asfalta. Sutra i prekosutra idemo dalje, imamo manjih dionica ulica isto tako po 100, 200, 300 metara, Ulica pukovnika Predraga Matanovića skoro 1,5 kilometar, to sad sljedeći tjedan ide odmah u pripremu, imamo nastavak Reljkovićeve, Mile Wood, ima dosta posla.“ – zaključio je Čavić.

asfaltgajeva2020

Galerija pripremnih radova

SHARE:

Facebook
Twitter
LinkedIn