Dio Radićeve u Petrinji dobit će kanalizaciju

U sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Petrinja“ financiranog sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, kojeg provodi naše petrinjsko poduzeće Privreda, u tijeku su radovi u dijelu Radićeve ulice. O kakvim je radovima riječ, otkrio nam je Hasan Hadžipašić -Inženjer suradnik na projektu iz Privrede Petrinja.

„Ovdje se izvode radovi na kanalizacijskoj odvodnji i vezano je za dovršetak dionica po dozvolama. Točnije, riječ je o Ugovoru za dovršetak radova na dionicama i objektima prema građevinskim dozvolama. Radove izvodi zajedinica ponuditelja AMM i Vodoprivreda Vinkovci. Trenutno se izvode radovi na kolektoru u dužini od 1823 metra, od pruge do kućnog broja 152. Kolektor se sastoji od promjera cijevi 300 i 400 GRP i sa crpnom stanicom kod vodotoka Resna“, pojasnio je Hadžipašić.

Na pitanje što će dovršetak ovih radova znači za stanovnike ovog dijela Radićeve ulice u Petrinji, Hadžipašić ističe : „Kao sustav, ovaj dio Petrinje nije bio pokriven s kanalizacijskom odvodnjom. Dakle radimo na poboljšanju infrastrukture u smislu uspostave odvodnje za kućne i privatne objekte. Dakle radimo novi sustav opskrbe odvodnjom“.

Vrijednost radova je 7.971.193,52 eura bez PDV-a, a predviđeni rok dovršetka radova u sklopu ovog ugovora je veljača 2024.godine.

 

SHARE:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

SHARE: