U Turkulinovoj Privreda radi na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda

U sklopu projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Petrinja“, financiranog sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, kojeg provodi Privreda, u tijeku su između ostaloga i radovi u Ulici Artura Turkulina. O kakvim je radovima riječ Petrinjskom radiju otkrio je Igor Filković, voditelj ovog projekta.

„Ovdje se provodi rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda. Samo da podsjetimo, ovo je stari vodoopskrbni cjevovod koji je izgrađen još davne 1911.godine. Mi sada ovdje mijenjamo cjevovod koji je star više od 100 godina. Rekonstrukciju cjevovoda smo proveli na onim najkritičnijim dijelovima grada, a to je centar grada, Mošćenica, dio Slatine, dio Nemecove ulice i dio Gupčeve ulice“.

Do sada smo izgradili i rekonstruirali 60 kilometara cjevovoda, još preostaje osam kilometara. „Ali bitno je naglasiti da ono što smo do sada napravili se polako pušta u funkciju. Cjevovodi koji su građeni u dijelu Petrinje, Mošćenici i naselju Slatina, puštamo u uporabu. Zašto je to važno za naglasiti? Zato jer uslijed rekonstrukcije i puštanja novog cjevovoda dolazi do prekida. I sami smo svjedoci da posljednjih tjedan dana imamo prekide u vodoopskrbi. Ti prekidi su u direktnoj vezi s puštanjem u pogon novog cjevovoda. Do sada smo mi pustili oko 30 kilometara novog cjevovoda“.

Kada završi kompletnu izgradnju i kada pustimo u pogon novi cjevovod, Privreda očekuje manje gubitke te manje prekida u vodoopskrbi.

„Znamo da je Aglomeracija Petrinja projekt koji je počeo prije nekoliko godina, ali je bitno opet naglasiti da projekt Aglomeracije Petrinja uključuje dogradnju kanalizacijske mreže. Dogradit ćemo 76 kilometara nove kanalizacijske mreže, izgradit ćemo novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, gdje će sva otpadna voda iz grada dolaziti na taj uređaj, pročišćavati se i ispuštati se u Kupu. Treća bitna komponenta projekta Aglomeracije je rekonstrukcija vodoopskrbnog sustava Grada Petrinje“, podsjetio je Filković te na kraju dodaje kako je cijeli projekt vrijedan oko 65 milijuna eura.

SHARE:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

SHARE: