Privreda podržala ekološko-edukativnu akciju “Naša Mladost za čišće vode” povodom obilježavanja Svjetskog dana voda

Na Svjetski dan voda odajemo počast dragocjenom resursu snažnom porukom ovogodišnje UN-ove kampanje „Voda za mir“. Voda  je ključni uvjet za očuvanje zdravlja ljudi, za rad, za smanjenje rizika od siromaštva, čišći ekosustav te gospodarski napredak, i  zato u globalnim razmjerima – čista voda znači mir. 

Upravo povodom Svjetskog dana voda obilježenog 22.ožujka Gradski sportski nogometni klub Mladost Petrinja organizirao je hvalevrijednu ekološko-edukativnu akciju „Naša Mladost za čišće vode“.

Akcija je organizirana na šetnici uz rijeku Petrinjčicu, a cilj je bio podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša među našim najmlađim sugrađanima, vrtićancima i školarcima, potičući ih na razvijanje pozitivnih navika koje će pridonijeti očuvanju prirodnog okoliša za sadašnje i buduće generacije.

Kroz akciju predstavila su se gradska i županijska poduzeća i ustanove, policija, vatrogasci, Crveni križ, Civilna zaštita, HGSS, brojne udruge, među kojima veliki broj braniteljskih udruga te druge organizacije.

Svojim dolaskom akciju je podržala i gradonačelnica Magdalena Komes te Ivan Celjak, župan Sisačko-moslavačke županije. Župan je naglasio kako ga raduje što je u sve uključen i veliki broj djece koja se od najranije dobi uče o važnosti očuvanja prirode.

SHARE:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

SHARE: