Okončani radovi u Turkulinovoj, na red dolaze Radićeva i Duga ulica

U sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Petrinja“, financiranog sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, kojeg provodi Privreda d.o.o., okončani su radovi u Turkulinovoj ulici u Petrinji.

„Konkretno u Turkulinovoj ulici smo radili rekonstrukciju sustava odvodnje i rekonstrukciju cjelovite vodoopskrbe. Turkulinova ulica je samo jedna od ulica koja je obuhvaćena projektom Aglomeracije. Projekt provodimo već duže vrijeme i odnosi se na rekonstrukciju sustava vodoopskrbe u samom centru grada i nadogradnju sustava odvodnje u područjima gdje istu nemamo do sada. Ovim projektom ćemo nadograditi oko 70 kilometara kanalizacijske mreže i rekonstruirati 60 kilometara vodoopskrbe te ćemo izgraditi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda“, podsjetio je voditelj projekta Igor Filković.

Ističe kako je ukupna vrijednost projekta 65,5 milijuna eura, a sam projekt se bliži kraju. O daljnjim planovima što se tiče radova, I. Filković je najavio daljnje radove kako u Dugoj ulici tako i u Ulici Stjepana Radića.

„Vezano za radove koji se nastavljaju u Dugoj ulici, radovi su pred završetkom i očekujemo u narednih mjesec dana, možda malo više od mjesec dana, nadamo se kako ćemo riješiti Dugu ulicu. Drugi dio radova se odnosi na dovršetak radova u Ulici Stjepana Radića, odnosno točnije dio Nazorove do spomenika Stjepanu Radiću. Radovi asfaltiranja su započeli i u sljedećih mjesec dana će taj dio biti asfaltiran. Nakon toga, dovršavamo radove od spomenika Stjepana Radića do semafora. Okončanje tih radova očekujemo u sljedeća dva mjeseca. Tamo radimo kompletnu zamjenu sustava odvodnje i kompletnu zamjenu vodoopskrbe“, najavio je I. Filković.

Na samom kraju podsjeća kako će u sklopu projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Petrinja“  Petrinja dobiti 70 kilometara nove kanalizacijske mreže, kao što će obnoviti 60 kilometara postojeće vodoopskrbne mreže čime će automatski biti smanjeni gubici vode, te u konačnici, za cijelo stanovništvo bit će osigurana sigurnija vodoopskrba.

SHARE:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

SHARE: