Privreda više ne kupuje vodu od Sisačkog vodovoda

Nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Petrinju krajem 2020.godine, pitanje kvalitetne vodoopskrbe postalo je od iznimne važnosti za stanovništvo grada Petrinje, općine Lekenik i okolnih naselja. Uz razaranje infrastrukture, poput cjevovoda vodovodnih i odvodnih sustava, teškoće su nastale i u osiguranju dovoljne količine kvalitetne vode za piće, stoga je Privreda bila primorana dokupljivati veće količine vode za opskrbu  od Sisačkog vodovoda

Sve do siječnja 2024.godine, otkupljivala se voda od Sisačkog vodovoda kako bi se osigurale dovoljne količine vode za piće. Zadnje dvije godine prioritet Privredi je bio osigurati građanima stabilnu i kvalitetnu vodoopskrbu koja neće biti ugrožena vanjskim faktorima. Privreda je intenzivno radila na obnovi vlastitih postrojenja, vodo-zahvata i infrastrukture, kako bi potrošačima osigurala dovoljne količine zdravstveno ispravne vode. Obnova vodovodne infrastrukture zahtijevala je  vrijeme, resurse i stručnost.

Voda se više ne kupuje od Sisačkog vodovoda, osim za potrebe vodoopskrbe sjeverozapadnog prstena, što je manja količina na mjesečnoj razini. „Uskoro i ta manja količina vode više se neće kupovati nakon što se na infrastrukturi obave odgovarajući zahvati.

SHARE:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

SHARE: