Srednja škola Petrinja i Privreda zajedno na projektu tvrtke GDi

Privreda je organizirala sastanak s profesoricama Šeherzadom Šaini Talić i Draganom Jurčević Vukšić iz Srednje škole Petrinja te predstavnicima tvrtke GDi, koja potiče razvoj STEM-a u hrvatskim školama, Martinom Šarić i Anjom Trconić.

Projekt Srednje škole Petrinja izabran je kao jedan od najperspektivnijih i nagrađen je opremom za kemijsku analizu vode. Za uspješnu analizu dobivenih podataka u prostoru, osigurana je besplatna licenca za korištenje najnaprednijeg Geo informacijskog alata u svijetu ArcGIS Online.

Privreda je ponudila za učenike edukacije u prostorijama Srednje škole, uz sveobuhvatnu prezentaciju projekata koji su implementirani, a od visoke su važnosti za kako lokalnu zajednicu, tako i podizanje na ljestvici ekološke izdržljivosti. Dogovoreni su obilasci pogona i bunara gdje će učenici moći pobliže vidjeti infrastrukturu i upoznati se s cjelokupnim sustavom vodoopskrbe i odvodnje.

Ova suradnja iznimno je bitna za školu i lokalnu zajednicu, stoga je Privreda ponudila svoju potpunu podršku u svim sljedećim aktivnostima koje će provoditi Srednja škola Petrinja kako bi na obostrano zadovoljstvo zajedno učili i brinuli o lokalnoj zajednici, a posebice o vodnim resursima.

Podsjetimo, profesorice Šeherzada Šaini Talić i Dragana Jurčević Vukšić pripremile su jedan projekt s učenicima koji se bazira na vodotoku rijeke Utinje i kemijsko-biološkoj analizi vode. To će učenici raditi na terenu i u učionici, odnosno analizirati vodu i sve što je u projektu zamišljeno, a uz to je i korištenje najnovijih sustava Geo informacijskih alata za kartiranje i mapiranje toga.

SHARE:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

SHARE: